Hoe het allemaal begon

Hoe is MASSIVE WOOD begonnen…

Een aantal jaar terug, merkte ik dat ik mijn huidige werk niet meer uitdagend genoeg vond. Ik zocht naar iets waar ik energie van kreeg en al gauw merkte ik dat ik het mooi vond iets unieks te maken voor anderen. Iets tastbaars, hier wilde ik mee verder! Steigerhouten meubelen kwamen in opmars en ik merkte al gauw dat ze erg populair werden. Ik kocht een zaag, haalde een pak steigerplanken van de bouw en liep bij de eerste de beste boer het erf op of ik een schuurtje kon huren. Hier begon ik tafels te maken voor familie, vrienden, buren en dit breidde al gauw uit tot mond tot mond reclame. Ik merkte dat het werk op de avonden en zaterdagen teveel werd. Dus ik stelde mijzelf de volgende vraag: houd ik veilig mijn baan of spring ik in het diepe en start ik mijn eigen bedrijf? Ik ben voor het laatste gegaan en de naam Rsmeubel ontstond.

Rsmeubel breidde uit

De vraag naar steigerhout en later ook eiken meubelen begon te groeien. Zo werd deze boerenschuur al gauw te klein. Ik besloot om de schuur uit te breiden en er een showroom bij te huren. Vlakbij vond ik een leegstaande oude bloemenwinkel en vanuit hier wilde ik mijn tafels, kasten, tv-meubels en salontafels presenteren. Later kwamen daar eetkamerstoelen en eetkamerbanken bij. Voor mij toen een prima combinatie en het aller belangrijkste: de klant was enthousiast! Maar de vraag naar (maatwerk)meubels bleef enorm groeien. De combinatie boerenschuur en een oude bloemenwinkel vond ik niet meer passen bij het aanbod van kwalitatief goede meubelen. Ik moest na gaan denken hoe ik nu verder wilde….

We kregen een echte werkplaats

In augustus 2019 zijn we verhuisd naar een gloednieuw pand waar we de showroom, werkplaats en het kantoor in één hebben, perfect! Dit is wat ik zocht. Het aller mooiste aan deze nieuwe werkplaats vind ik dat we onze klanten mee kunnen nemen in het totale proces. Ze krijgen een kijkje achter de schermen. We horen ook dat onze klanten een stukje eigen ambacht, en daarin meekijken, erg waarderen en interessant vinden.

Samen verder

Achter de schermen hielp mijn vrouw, naast haar huidige baan, mee waar zij kon. Ze heeft een passie voor interieur en inrichten en begon dan ook steeds enthousiaster te worden. Doordat Rsmeubel bleef groeien, hebben we de stap genomen om samen in het bedrijf verder te gaan.

MASSIVE WOOD is ontstaan

Waar we eerst alles geheel op aanvraag deden, van bed tot buitenbank, zijn we ons steeds meer gaan specialiseren in eigen unieke modellen voor de woon- en eetkamer. Al langere tijd vonden wij de naam Rsmeubel en de kleur blauw hier niet meer bij aansluiten, mijn vrouw vond het niet van deze tijd en niet passen bij onze stoere industriële meubels. Iets waar ik mij als man minder mee bezig hield. Eén ding was dus voor ons duidelijk; we wilden verder onder een nieuwe naam en huisstijl en zo is MASSIVE WOOD ontstaan.